Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна просить підтримки ООН у справі Сущенка

Україна просить підтримки ООН у справі Сущенка
109897 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада звернулася до Організації Об’єднаних Націй із проханням допомогти звільнити політичного бранці Росії українського журналіста Романа Сущенка. Ця інформація стала відомою з офіційного листа, адресованого генеральному секретареві ООН від очільника постійного представництва України в ООН Володимира Кольченка.

У листі він просить розглянути це питання на порядку денному Радбезу та Генеральної асамблеї ООН. Керівник місії Володимир Кольченко у листі наголошує, що хоче, аби ООН посприяла у вирішенні та звільнені Романа Сущенка, якого без жодних законних підстав утримують за гратами в РФ.

Нагадаємо, представники зовнішньополітичного відомства України на початку тижня прокоментували справу Сущенка та опротестувало судове рішення Московського міськсуду про подальше тримання за гратами в якості запобіжного заходу Сущенка.

У МЗС закликали міжнародну спільноту та правозахисників допомогти у вирішенні цієї несправедливості, застосовуючи всі можливі важелі впливу – від економічного до політичного.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео