Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Готовність номер один: перегони стартували

Готовність номер один: перегони стартували
165227 ПЕРЕГЛЯДІВ

На минулому тижніпід час проведення восьмого Національного експертного форуму замісник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що Росія веде цілеспрямовану роботу по фальсифікації президентських виборів в 2019 році.

«Мибачимо, що основні напрямки російських спец.служб заразйдуть в серединукраїни. вже ніхто не вірить в блискавчну війну, всі нашісупротивники розраховують на те, що владазможезмінитизсерединишляхом підкупу, шляхом домовленостей, шляхом інших речей, тайде цілеспрямована робота - підготовка до виборів 2019 року», - відмітив замісник голови СБУ.

Ця заявадуже важливатацікава. Та нині в США найсерйознішимчиномйде розслідуванняз приводу вторгнення РФ в вибори президента. Доречі, ще в січнінинішньогороку на слуханнях в Сенаті директор Національноїрозвідки США Джеймс Клеппер заявив, що Росіямала намірпосприятина виборах в 24 країнах всього за чотирироки! Краплина істинив цьому, безсумнівно є: Москва дійсно, але безуспішно, підтримуваладеяких кандидатів в тій самійЄвропі. Та ймайбутнього президента США вважала «своїм». Алеймовірно, щоця цифра дуже перебільшена.

Звісно ж, запропонувати, що російські спец.службинасправді можутьприйнятиспробупосприяти на результат виборів, можна. Але ситуаціяз Україною,дуже особлива . По-перше, ніякимчарівнимчиномнавіть за всігроші світу в нашій країні не вдасться розкрутитипроросійського кандидата, рейтинг якоговаріюєтьсявід 5 до 9%. Якщо для першого рівняце дуженепогана цифра, то на другий рівеньтакий кандидатпотрапити не зможе. Хочаекспертий говорили, що для владибулобдужевигідно створити для другого рівня дует а-ля Кучма-Симоненко, або Єльцин-Зюганов. Але в країні, протиякої Росіяпочала війну, цедуже малоймовірно.

По-друге, якосьвже й не довіряєш владі таправоохоронникам, які у всіх бідах, у всіх промахах бачать «руку Кремля». Навіть згадайте той самий план «Шатун», про котрий нам розповідали, доречі, рівно рік назад. Це просто дежавю якесь!

По-третє, ми ніби шукаємосмітинку у когось в оці, не помічаючи в своємувласномуколоду. Звичайно, набагато простішепереводити стрілки на Росію, ніж, скажемо, відновити склад Центральноївиборчої комісії. Повноваження ЦВК збігли більш як трироки назад! Але президент чомусь не поспішає висуватиостаточні кандидатури всіх нових членів Центрзбиркому!

Ну йостаннє, танайголовніше, точніш, насторожуюче... Якщо в результаті на виборах президента України в 2019 році переможе не кандидат влади, то яка гарантія, що версію з «рукою Кремля» не будуть розкручувати на повну котушку?

У всьому повинна бути логіка, а тутвона була відсутня: всіпопередні соціологічнідослідження за останні два рокидемонстрували очевидне лідерство Юлії Тимошенко. Більш того, її політична сила - партія «Батьківщина» - перемогла на виборах в ОТГ, залишивши пропрезидентський БПП далеко позаду. Адже нардне волевиявення, безумовно, - найточніша соціологія.

Так от, до чого ж це все? А до того, що, здається, вжепочалисьвиборчі президентські перегони. і в цьому контексті дійсностає страшно, аджеякщо кандидатвід влади не переможе в 2019 році, то тема «руки Кремля», скорішза все, зновуспливе.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео