Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Надії не справдилися: НАТО відмовилося захищати Україну

Надії не справдилися: НАТО відмовилося захищати Україну
185681 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що Альянс не буде ні в якому разі втручатися в розв’язання подій конфлікту на Донбасі

Впродовж конфлікту на Донбасі Україна не раз мала домовленості з Альянсом щодо військових консультацій, спільні навчання і навіть про постачання зброї. Мабуть, у світі не прийнято дотримуватися усних домовленостей.
Сьогодні секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що Альянс не буде ні в якому разі втручатися в розв’язання подій конфлікту на Донбасі.
Основна причина – Україна не є повноцінним членом НАТО і не входить до зони відповідальності країн учасниць.
Якщо і будуть прийняті якісь окремі рішення по запобігання мір безпеки – то лише у тому випадку, коли прямій загрозі будуть підпадати країни-учасниці Північного Альянсу.
За словами Йєнса Столтеберга – НАТО всеціло висловлює політичну підтримку Україні і співчуття щодо кількості загиблих мирних жителів.
«Нато не приймає і не вважає адекватною зовнішню політику Путіна» - зазначає секретар, проте на офіційні публічні запити Петра Порошенка і Арсенія Яценюка керівництво Альянсу позитивних відповідей не дає, адже вважає, що це призведе до порушення Мінських домовленостей між Україною та сусідом-агресором.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео