Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Старе-нове перемир’я: які порушення побачив Генсек ООН

Старе-нове перемир’я: які порушення побачив Генсек ООН
106215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на безвихідь, що склалася за словами мешканців Донбасу, Генеральний секретар ООН впевнений, що «миру» в Донецькій та Луганській областях обидві сторони дотримуються. Окремо голова відзначив оперативність українських військових при відводі важкого озброєння

Мінський договір. Підписаний ще 12 лютого і був покликаний зупинити війну, проте на Донбасі досі гинуть наші військові, а вимушені переселенці з сумом кажуть: «Ми ні нащо не сподіваємося… Аби ж все закінчилося».
Незважаючи на безвихідь, що склалася за словами мешканців Донбасу, Генеральний секретар ООН впевнений, що «миру» в Донецькій та Луганській областях обидві сторони дотримуються. Окремо голова відзначив оперативність українських військових при відводі важкого озброєння.
Пан Гі Мун на симпозіумі в Японії заявив, що необхідно у подальшій деескалації конфлікту обидним сторонам проявити надзвичайну терпимість та щирість у виконанні умов другого Мінського договору.
«Мир на Донбасі тримається зараз на волосинці. Обидві сторони мають прикласти максимум зусиль, щоб утримати ті здобутки, які ми отримали в результаті довгих переговорів» - каже голова ООН.
Крім того, він зазначає, що у Ради Безпеки ООН не має єдиної і чітко скоординованої позиції, щодо подій в Україні. Така ж сама ситуація спостерігалася під час конфлікту в Сирії. Як наголосив Пан Гі Мун – важливий внесок у впровадження остаточного рішення гратиме роль повного і якнайскорішого припинення вогню.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео