Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ООН погодилася доплачувати за робочі місця для переселенців

ООН погодилася доплачувати за робочі місця для переселенців
238698 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проблема №1 переселенців – це де знайти житло і як влаштуватися на роботу в незнайомому регіоні. Програма розвитку ООН в Україні запропонувала розширити кількість робочих місць для переселенців

Проблема №1 переселенців – це де знайти житло і як влаштуватися на роботу в незнайомому регіоні. Програма розвитку ООН в Україні запропонувала розширити кількість робочих місць для переселенців. Керівники запевняють, що готові надати співфінансування тим роботодавцям, які погодяться розширити штат переселенцями.
Ситуація, що склалася навколо переселенців – дійсно плачевна: більшість просто не хоче наймати людей з проблемних регіонів, свої дії такі роботодавці ніяк не мотивують, а просто пишуть в оголошенні: «Переселенцям Донбасу – не турбувати».
Щодо пропозиції ООН, то ініціатори розповідають, що дана програма є короткотерміновою, але у разі необхідності з окремими особами співпраця буде продовжена.
Кому буде надаватися перевага? Програма розвитку ООН обіцяє першочергово допомагати тим регіонам, де концентрація переселенців – найбільша, а саме Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Київській областям, а також безпосередньо місту Київ.
За даними ООН кількість внутрішніх переселенців вже перевищила мільйон громадян. Прес-служба коментує основний напрям програми: «Усі наші пропозиції приймаються з огляду не те, щоб розширити ринок праці в Україні, а також підвищити зайнятість переміщеного населення, адже в такий непростий час – це дуже важливо зробити. Наша стратегія – це створити тимчасові робочі місця, є варіант і довготермінової співпраці. Також розглядається варіант дистанційної зайнятості переселенців».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео