Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Канада надала кредит Україні

Канада надала кредит Україні
26748 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр фінансів, Наталя Яресько, розповідає, що до України знову поступили кошти у вигляді кредиту.

Міністр фінансів, Наталя Яресько, розповідає, що до України знову поступили кошти у вигляді кредиту.
Яресько зазначає, що новий транш був отриманий від Канадського уряду. Сума позики складає 200 мільйонів канадських доларів. У своєму твіттері урядовець подякувала партнерам за підтримку: «Україна отримала кошти від Канади. Ми дуже дякуємо нашим партнерам за підтримку!», - написала Наталя Яресько.
Крім того, вона звітує, що дані кошти будуть направлені на стабілізацію української економіки, зокрема посилення частки продажу експортного сегменту. Яресько зазначає, що це вже другий раз, коли Канада виділяє кошти Україні: « Перший транш був наданий у вересні 2014 року. Сьогодні ми знову отримали матеріальну допомогу. Це великий показник, що країни G7 нас беззаперечно підтримують».
З боку Канади це не єдиний вияв підтримки нашого уряду та нашої держави: ще на момент виборів в Україні було виділено близько 7 мільйонів канадських доларів, а вже на початок ескалації конфлікту на Донбасі – додали ще 1,2 млн для забезпечення проведення спостереження місії ОБСЄ.
Також, слід зазначити, що Канада має свій особистий лист санкцій проти Росії. Прем’єр-міністр Канади, Стівен Харпер зазначає, що зараз до Канади заборонено в’їзд 37 громадян, які проводили антиукраїнську політику.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео