Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія планує окупацію Молдови

Росія планує окупацію Молдови
212304 ПЕРЕГЛЯДІВ

В європейському уряді говорять, що після Грузії та України нещаслива доля чекає найближчим часом і Молдову.

Коли Володимир Путін тільки прийшов до влади, то одного разу заявив, що той, хто не жаліє про розпад СРСР – не має серця, а хто не бажає його нового становлення – взагалі не має розуму.
Вже давно і в Європі, і в російському уряді кажуть про те, що Путін хоче відновлення союзу, де безперечно, Росія мала б домінуючі позиції в усьому.
Не важко помітити, що конфлікти за територіальну єдність починаються у колишніх країнах радянського режиму. Тут навіть буде влучний вираз відомого пропагандиста: «Збіг обставин? Не думаю».
В європейському уряді говорять, що після Грузії та України нещаслива доля чекає найближчим часом і Молдову.
Експерти говорять, що для цього Росія має всі шанси: по-перше, плацдарм давно створений – Придністровська республіка, по-друге, зараз оприлюднено документ 2003 року, коли РФ пропонувала окремим угрупуванням сепаратистів Молдови провести «російську весну». Основні позиції не змінилися: Росія підривала територіальну єдність країни все тими ж способами: обіцяла окремим районам автономію та право на вето в парламенті.
Зараз ЄС боїться, що новою «пороховою» діжкою Європи стане саме Молдова, проте поки що можновладці не квапляться з офіційними рішеннями, але і не припиняють казати, що у разі відкритої агресії – країни-учасниці НАТО будуть готові завдати відповідь РФ і на цей раз не у вигляді санкцій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео