Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США буде патрулювати Україну з повітря

США буде патрулювати Україну з повітря
53215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Воєнна співпраця України із США – питання, яке уряд намагається вирішити першочергово. Америка авіазброї не дає, але зобов’язалася провести патрульне спостереження над Україною з повітря.

Воєнна співпраця України із США – питання, яке уряд намагається вирішити першочергово. Америка авіазброї не дає, але зобов’язалася провести патрульне спостереження над Україною з повітря. Даний проект буде здійснено в рамках Договору про відкрите небо.
Політ відбудеться в період з 30 березня по 4 квітня. Буде обстежено територію України, Росії та Білорусії. Спостереження буде здійснено на літаку ОС-135В. Літак призначений виключно для спостереження об’єктів, на ньому, крім знімальної апаратури не буде ніякої зброї. Зараз і літак, і аерофото-обладнання пройшли міжнародне обстеження і готові виконувати свою місію.
Усі коридори польоту будуть обговорюватися з представниками трьох держав. На разі перепону створює Росія, яка не дозволяє політ над територією кордону. Експерти впевнені, що РФ використовує такий політичний маневр, щоб відвести свої війська.
У світі вже є практика таких польотів, адже ще раніше НАТО обстежувало територію ЄС на предмет зберігання ядерної зброї.
Глава комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони, Сергій Пашинський, заявляє, що не треба зараз сподіватися, що обстеження України, Росії та Білорусії з боку США принесе одразу мир та спокій в зону війни – це буде лише перший крок, який дасть змогу розпочати повну деескалацію конфлікту на Донбасі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео