Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ хоче залучити нового члена переговорів «нормандського формату

Київ хоче залучити нового члена переговорів «нормандського формату
106286 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий: «США фактично переймають безпосередню участь у вирішенні питання деескалації нашого конфлікту на Донбасі.

США. Участь цієї країни у вирішенні міжнародних питань протягом всього ХХ сторіччя завжди викликала неоднозначну реакцію у союзників. Сьогодні політологи майже в один голос говорять про те, що без Штатів конфлікт в Україні вирішеним – не буде.
Досі всі важливі питання розглядалися виключно у тісному колі четвірки «нормандського формату». Україна в свою чергу вважає, що необхідно залучити додаткову силу до столу переговорів. Нею, як всі зрозуміли, стане США.
Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий: «США фактично переймають безпосередню участь у вирішенні питання деескалації нашого конфлікту на Донбасі. Ми вважаємо, що тепер наш союзник повинен вийти на офіційний рівень переговорів».
Варто зазначити, що прийняття рішення про включення нового члена круглого столу залежить не лише від України.
Як розповідає Чалий, Германія, Франція погодилися зі включенням США у «нормандську червірку». Сам же Барак Обама також вважає за необхідне вийти на офіційний рівень участі у переговорах.
Росія, хоч і не виражає бурхливої реакції, проте не чинить видимого опору.
Єдине про що заявляє українська сторона, так це те, що при включенні США до столу переговорів, необхідно зберегти міністерський склад «нормандської червірки». Міністр закордонних справ України зазначає, що саме міністри можуть детально обговорювати виконання пунктів Мінського договору, а також розробляти мережу міжнародних контактів для ефективнішого врегулювання конфлікту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео