Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Амністія Савченко: блеф чи спроба Росії прийти до миру?

Амністія Савченко: блеф чи спроба Росії прийти до миру?
159397 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ Росії, Сергій Лавров, висунув припущення про зменшення строку відбування покарання і навіть про амністію Надії Савченко.

Ув’язнення 33-річної українською льотчиці стало шоком для всієї міжнародної спільноти. Фактично до сьогодні Росія навіть не намагалася зробити хоч найменшої спроби дати шанс Надії бодай виправдати себе.
Адвокат Савченко не раз наголошував, що визволення підзахисної буде проходити із залученням міжнародних правоохоронних організацій.
Мабуть, лише такий крок і змусив Росію прийти до певного більш-менш позитивного рішення, ледь не за всю історію конфлікту.
Нагадуємо, що попри те, що Надія Савченко є українським народним депутатом, делегатом ПАРЄ, російський уряд не давав «добро» на звільнення полонянки з-за грат. Проте, днями міністр закордонних справ Росії, Сергій Лавров, висунув припущення про зменшення строку відбування покарання і навіть про амністію.
«Вона – підозрювана у скоєнні злочину. Що роблять із злочинцями? Притягують до кримінальної відповідальності. Ми спочатку хочемо довести справу до суду. Навіть, якщо він визнає провину Савченко, скоріш за все вона отримає амністію», - заявив Сергій Лавров.
24 квітня суд вирішить чи дійсно Надія перетинала незаконно кордон. Залежно від цього рішення і буде розвиватися хід подій.
Нагадуємо, що 22 квітня Верховна Рада висунула звернення до міжнародних організацій про запровадження особистих санкцій. Під список підпадають 35 осіб, в тому числі і В. Путін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео