Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Саміт Україна-ЄС: чого чекати і чого боятися нашій державі?

Саміт Україна-ЄС: чого чекати і чого боятися нашій державі?
53198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у столиці України проходить саміт Україна-ЄС.

На календарі 27 квітня, а значить до Києва їдуть високопоставлені особи з Європейського Союзу. Сьогодні у столиці України проходить саміт Україна-ЄС.
Головна мета – обговорити ряд питань про асоціацію держави і союзу, проблему фінансування України, а також виконання Мінських домовленостей.
На зустрічі будуть присутні Президент Петро Порошенко, Президент Європейської Ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. Фредеріка Могеріні, як головний представник європейської дипломатії, до Києву цього разу – не приїде.
Чи будемо ми частиною ЄС?
Як запевняє прем’єр-міністр України, Арсеній Яценюк, сьогоднішній захід є частиною підготовчого процесу до травневого саміту у Ризі, де власне і вирішиться остаточно доля східного партнерства.
Проте, і сьогодні питання про можливий вступ до ЄС буде піднято. Як зазначалося раніше, Франція та ФРН намагалися блокувати будь-яке рішення, щодо конкретних дій та заходів по вступу України до ЄС. Єврокомісар Йоханнес Хан навіть висував таку позицію, що Україна раніше, ніж за 10 років до ЄС, на жаль, не вступить. Проте, як зазначають політики, тепер тексти всіх необхідних рішень – оговорено та погоджено. Одним словом був досягнутий компроміс. Що ж чекаємо саміту, поживемо-побачимо.
Наступним пунктом, який буде розглянуто на зустрічі – це виконання головних умов політичної співпраці: Мінський договір, реформи, відновлення Донбасу.
Нагадуємо, що ще раніше ЄС хотіло виділити Україні 15 мільярдів доларів США для відновлення економіки.
Відкрили саміт Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та спікер ВРУ – Володимир Гройсман.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео