Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МЗС РФ влаштувало істерику щодо спостереження на Донбасі

МЗС РФ влаштувало істерику щодо спостереження на Донбасі
159383 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія звинувачує Україну в тому, що наша держава не дає повністю реалізувати спостережну місію ОБСЄ у зоні конфлікту.

Вже вкотре підіймається питання про ведення незалежного спостереження ситуації на території Донбасу. Вже вкотре МЗС РФ роздуло скандал коло даного питання. Проте, тепер сценарій – змінено: Росія звинувачує Україну в тому, що наша держава не дає повністю реалізувати спостережну місію ОБСЄ у зоні конфлікту.
Чергова заява від російського уряду наголошує на тому, що начебто українські військові втручаються у проведення незалежної місії ОБСЄ, ба більше проводять незаконні перевірки машин, документів і навіть особистих речей спостерігачів.
«Факти перевірки ми знаходимо у районах, які контролюються українською армією. Все частіше незалежні спостерігачі скаржаться на те, що ВСУ не дає якісно провести обстеження території», - зазначається у заяві.
Та чомусь, російський уряд не згадує, що саме підконтрольні йому бойовики не пропускають незалежних спостерігачів до зони конфлікту, не дають повністю оглянути територію. Це не раз зазначалося в офіційних звітах незалежних спостерігачів ОБСЄ. Щодо огляду машин та обладнання членів Спеціальної моніторингової комісії, то тут зазначається, що проводився лише візуальний огляд, який і повинен бути під час проходження через українські блокпости.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео