Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Федеріка Могеріні розповідає які плани має ЄС і жалкує, що не потрапила на саміт у Києві

Федеріка Могеріні розповідає які плани має ЄС і жалкує, що не потрапила на саміт у Києві
79853 ПЕРЕГЛЯДІВ

Саміт Україна-ЄС пройшов без головного європейського дипломата – Федеріки Могеріні.

Саміт Україна-ЄС пройшов без головного європейського дипломата – Федеріки Могеріні. Політик займається курсом зовнішньої політики Європейського союзу, зокрема розробляє стратегію співпраці України з Європою. Саме пані Фредеріка, як ніхто інший знає, який шлях обрав Союз для розвитку подальших відносин з нашою державою. «Мені як ніколи прикро, що не змогла відвідати такий важливий захід, як саміт Україна-ЄС», - розповідає Могеріні і додає: «Я не могла поїхати через те, що Пан Гі Мун перебував з офіційним візитом у Середземноморському краї, проте мені нічого не завадило зустрітися з українським міністром закордонних справ. Ми обговорили усі необхідні пункти для подальшої роботи з Україною».
Першим важливим напрямком політик вважає надати додаткову допомогу та підтримку з боку ЄС: « Я вважаю за необхідне збільшити повноваження місії спостерігачів ОБСЄ. Пан Клімкін повністю зі мною згоден. Ми надамо усі ресурси для розширення місії, зміцнимо усю матеріальну базу», - заявляє Федеріка.
Другий стратегічний крок партнерства – це повне залучення ЄС у проведенні внутрішніх українських реформ. Щодо військової підтримки, Могеріні зазначає: «Не думаю, що цей крок є економічно та соціально виваженим. Натомість ми думаємо, що слід поглибити і надалі процес реформ. ЄС повністю підтримує в цьому плані Україну».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео