Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як оцінили саміт Україна-ЄС наше МЗС?

Як оцінили саміт Україна-ЄС наше МЗС?
79796 ПЕРЕГЛЯДІВ

Саміт Україна-ЄС став визначною подією, адже був зроблений маленький крок на шляху великої інтеграції нашої держави до Євросоюзу.

Саміт Україна-ЄС став визначною подією, адже був зроблений маленький крок на шляху великої інтеграції нашої держави до Євросоюзу.
Як же ж оцінило українське МЗС здобутки чергового з’їзду лідерів держав?
«Не було н прориву, ні провалу», - саме так коментує подію посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.
Політик вважає, що захід пройшов у звичайному робочому «нормальному» режимі. Не було прийнято сенсаційних рішень, але було вироблено 2 стратегічні лінії, які на думку пана Кулеби стали прогресивним здобутком саміту Україна-ЄС.
«Так, шокуючих новин ми звідти не винесли. Європа після чергової зустрічі не відчинила нам одразу двері до свого союзу, але тим не менш прогресивний початок було закладено. Найголовніше, ми, спільно з європейськими політиками, виявили, що можемо розраховувати на зону вільної торгівлі. Навіть була названа точна дата початку такої співпраці – 1 січня 2016 року. Тобто, усі закиди Росії, щодо неспроможності України вести свою лінію торгівлі можна вважати – мертвими», - зазначає посол.
Крім того, Кулеба вважає, що на саміті Україна продемонструвала себе, як країна, яка може робити реформи і готова до змін. Політик зауважує, що ЄС відмітило прогрес у виконанні ключових пунктів договору-асоціації з Євросоюзом, саме тому, МЗС України розраховує на ще більшу підтримку з боку європейських партнерів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео