Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Навіщо в Україну приїдуть польські поліцейські?

Навіщо в Україну приїдуть польські поліцейські?
26738 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польським урядом було прийнято рішення про надання нашій країні спеціалістів для участі в реформуванні внутрішніх правоохоронних органів.

Україна і Польща крокували історією разом багато століть і сьогодні, коли на схід нашої держави прийшла небезпека – Польща не відмовила у допомозі.
Що ж перейдемо від лірики до конкретики: навіщо в Україну іде поліцейський контингент?
Польським урядом було прийнято рішення про надання нашій країні спеціалістів для участі в реформуванні внутрішніх правоохоронних органів. Обмін знаннями буде проходити в рамках програми консультативної місії Євросоюзу з питань реформування цивільного сектору безпеки.
«Україна потребує допомоги в розробці концептуальної основи для створення нового поліцейського менталітету, адже саме це стане основою реалізації реформи правоохоронного сектору, реорганізації та реструктуризації установи, як такої», - саме про це іде мова в пояснювальній записці.
Також варто зазначити, що поліцейський контингент не буде озброєним. Польські правоохоронці будуть знаходитися у повному підпорядкуванні Ради Євросоюзу. Сама ідея такого проекту була закладена ще у лютому місяці цього року, але своєї реалізації набула лише зараз. За останніми даними до України прибуде не більше 10 польських співробітників поліції.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео