Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зарубіжжя нам допоможе: Канада виділяє Україні кошти на медичне обладнання

Зарубіжжя нам допоможе: Канада виділяє Україні кошти на медичне обладнання
212585 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес-служба міністерства повідомляє, що уряд Канади хоче виділити додаткові кошти на забезпечення необхідним обладнанням та медикаментами Міноборони України. Загальна сума допомоги сягатиме 1,2 мільйони.

«Ми постійно спостерігаємо за виконанням Мінського договору. За весь час було скоєно більше 100 атак на українські позиції російськими бойовиками. Канада високо цінить мужність і завзятість українців у боротьбі за сою незалежність, тому ми зобов’язуємося допомагати Україні до тих пір, поки агресія не припиниться», - зазначає глава МЗС Канади Роб Ніколсон.
Прес-служба міністерства повідомляє, що уряд Канади хоче виділити додаткові кошти на забезпечення необхідним обладнанням та медикаментами медичної системи Міноборони України. Загальна сума допомоги сягатиме 1,2 мільйони.
На ці гроші планується закупити 1600 медичних комплектів для військових шпиталів. Крім цього, буде створено мобільний польовий шпиталь для українських солдат.
У повідомленні також надається короткий звіт про те, скільки медичного обладнання змогла виділити Канада Україні раніше. Йдеться мова про те, що у рамках допомоги Збройним силам України надали 30 тисяч комплектів пальто для солдат, брюк, балістичних окулярів. Також у нагоді стали 70 тисяч пар чобіт для холодної і вологої погоди, 300 комплектів першої допомоги, 100 наметів, 735 спальних мішків.
Прес-служба відзначає, що у майбутньому планується забезпечити українську армію приладами нічного бачення. Усе це, за словами пана Ніколсона надається, як частина проекту про забезпечення військових, так званим, «не літальним обладнанням». Більше того, Канада передала близько 100 тактичних аптечок для київського підрозділу «Десна». Зауважимо, що бійці пройдуть спеціальне дводенне тренування разом з канадськими колегами, щодо використання нового обладнання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео