Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Кабміні та Мінобороні будуть присутні радники НАТО

У Кабміні та Мінобороні будуть присутні радники НАТО
53234 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще 27 квітня було підписано угоду про співпрацю в сфері підтримки, а вже вчора стало відомо, що Альянс прийняв рішення відправити своїх радників до лав українських парламентарів.

Співпраця України з НАТО хоч і не регламентується офіційними договорами та резолюціями, а наша держава ще досі не є повноважним членом об’єднання – спільна робота існує і продовжує розвиватися. Ще 27 квітня було підписано угоду про співпрацю в сфері підтримки, а вже вчора стало відомо, що Альянс прийняв рішення відправити своїх радників до лав українських парламентарів.
Про це йдеться у спільній заяві комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, опублікованій на офіційному сайті МЗС.
«Наші союзники хочуть укріпити з нами співпрацю, тому зараз необхідно створити офіс зв’язку у Києві», - зазначається у тексті заяви.
У документі прописано, що основною метою такою співпраці стане посилення Трастових фондів у сфері контролю зв’язку, регламентації командування, розв’язання логістичних задач, а також проведення передпідготовки солдат, що стали частиною запасних рот. Більше того розглядається можливість посилення медичної бази охорони здоров’я наших військових, що повернулися з зони АТО.
У заяві також зазначається, що спільними зусиллями НАТО і України буде продовжено співпрацю в рамках програми «Наука заради миру та безпеки».
А виявити ефективність такої співпраці допоможе проведення навчань, які відбудуться у вересні 2015 року у Львівській області за підтримки Євроатлантичного координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації.
«Українська сторона з нетерпінням чекає на старт повномасштабної роботи з Північним альянсом», - зазначається у заяві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео