Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Швейцарія допомагає очистити питну воду для Донбасу

Швейцарія допомагає очистити питну воду для Донбасу
239190 ПЕРЕГЛЯДІВ

Недарма кажуть, що вода – це життя. На окупованій частині Донбасу з цим питанням стає дедалі складніше, адже більшість підприємств, включаючи, так звані, очисні працюють, м’яко кажучи, з перервами

Недарма кажуть, що вода – це життя. На окупованій частині Донбасу з цим питанням стає дедалі складніше, адже більшість підприємств, включаючи, так звані, очисні працюють, м’яко кажучи, з перервами. На якість води скаржаться і самі мешканці, які не змогли виїхати з зони конфлікту. Бойовики робили спроби очистити воду, зокрема завезли на очисні станції відому в народі «хлорку». Від такого способу очистки жахалися навіть в радянські часи. Та на щастя, хлорування води не сталося через постійні бойові дії у зоні конфлікту. Зокрема у Горлівці хімікати ще досі стоять не тронутими.

Швейцарія направила на Донбас свій конвой гуманітарної допомоги, де 15 вантажівок привезли у Донецьк 300 тон якісних хімікатів, а саме сульфат алюмінію, який власне і використовується для очистки питної води. Дані хімікати запустять для очистки тих мереж, що забезпечують водою обидві сторони конфлікту. За попередніми розрахунками цих хімікатів повинно вистачити, щоб очистити воду для 3,5 мільйонів людей.

МЗС Швейцарії підкреслює, що їх конвой став по суті першим європейським, який перетнув кордон лінії АТО. Як зазначає міністерство, основна мета постачання хімікатів – не дати розвинутися у населення вірусу гепатиту А.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео