Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна обурена тим, що Росія не допускає відвідування ув’язнених наших громадян

Україна обурена тим, що Росія не допускає відвідування ув’язнених наших громадян
79788 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ Україні заявило, що російська управлінська система перешкоджає відвідуванню ув’язнених українських громадян

Міністерство закордонних справ Україні заявило, що російська управлінська система перешкоджає відвідуванню ув’язнених українських громадян. Зокрема нота протести МЗС пов’язана з порушенням прав людини Миколи Карпюка та Станіслава Кліха.

«Незважаючи на отримані ще в листопаді минулого року від Міністерства закордонних справ Російської Федерації запевнення, що органами слідства буде забезпечено відвідання арештованих консульськими посадовими особами України, російські компетентні органи перешкоджають проведенню зустрічей із ув’язненими громадянами України», - дослівно цитуємо офіційну заяву МЗС України.

Міністерство зауважує, що українські консули неодноразово намагалися відвідати Головне слідче управління, для того, щоб отримати дозвіл зустрітися з в’язнями. Тим не менш, попри усі ходотайства – відповідних дозволів не було надано. Більше того об’єктивних причин по великому рахунку, на думку політиків – не має для відмови. Всі підстави для відмови фактично «притягнуті за вуха».

14 травня знову послідувала відмова консулам у зустрічі х Карпюком та Кліхом.

«Уряд виражає велике занепокоєння, щодо фізичного та психологічного стану утримуваних, адже ще досі жоден з представників української сторони не був допущений до звинувачених. Ми не можемо уникнути і тієї підозри, що над утримуваними чиняться тортури», - висловлює свою позицію МЗС України.

Міністерство зазначає, що ведеться порушення 13 статті Консульської конвенції між Україною та РФ, укладеною ще у 1993 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео