Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мир в Україні дасть безпеку Польщі

Мир в Україні дасть безпеку Польщі
186281 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Польщі зараз проходять вибори. Між двома суперниками проходять дебати, а поляки вирішують, кого ж врешті-решт обрати на пост голови держави. 

У Польщі зараз проходять вибори. Між двома суперниками проходять дебати, а поляки вирішують, кого ж врешті-решт обрати на пост голови держави. Хоч програми у кандидатів і відрізняються, все ж таки певні спільні речі у риториці знайти можна.
«Україна наш найближчий і історично, і географічно сусід. Ми звісно, не можемо бути більше проукраїнськими, ніж самі українці, але ми хочемо, щоб там, де повинен панувати європейський лад – повинен бути мир», - заявив під час теледебатів Броніслав Коморовський.
Як відомо, Польща підтримує реформаторський процес в Україні і навіть готова надавати консультативну допомогу у питаннях проведення окремих змін. Більше того, наш сусід, у разі небезпеки, готовий відправити свої воєнні сили для того, щоб допомогти боротися з агресором.
«Польща для України, як і Україна для нас є перевіреним часом союзником. Ми готові допомогти нашим військовим потенціалом у разі масштабної загрози, проте це не значить, що прямо зараз наші хлопці поїдуть на Донбас знищувати ворога. Україна сильна держава. Вона переможе», - розповідає кандидат у президенти.
Його ж опонент, Анжей Дуда, в принципі є солідарним з Коморовським. Він заявляє, що війна в Україні є дуже невигідною для всієї європейської спільноти і в рамках ЄС та НАТО Польща повинна допомогти зупинити інтервенцію РФ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео