Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як земля ковгоспу: скільки Україна винна іноземним інвесторам?

Як земля ковгоспу: скільки Україна винна іноземним інвесторам?
159564 ПЕРЕГЛЯДІВ

170 мільярдів гривень. Стільки вимагають від нашої держави іноземні інвестори. 

170 мільярдів гривень. Стільки вимагають від нашої держави іноземні інвестори. Як зазначає заступник міністра юстиції Антон Янчук, зараз у міжнародних судах лежить 19 позовів. Більше того, 21 претензія знаходиться у якості медіації, або досудового розгляду.
«На 2015 рік сума, яку іноземні інвестори хочуть стягнути з України становить 170 мільярдів гривень. Зауважимо, що у минулих роках ця сума була значна менше: 30 мільярдів у 2014 році і 20 у 2013», - зазначив пан Янчук.
З чи же пов’язано таке різке збільшення суми?
Як зазначають в уряді, таку проблему викликав конфлікт на Донбасі, який став проблемою для ведення бізнесу у багатьох галузях. До інших чинників у відомстві відносять коливання курсу долара і недосконалу роботу судової системи України. Все це в купі і призвело до таких фінансових проблем.
Українське представництво буде присутнім на всіх судових засіданнях, де будуть розглядати наші справи. Зазначимо, що на даний момент міністерство юстиції не закуповувало послуги юристів для представництва у міжнародних судах. Проте, як зазначають у відомстві все буде зроблено найближчим часом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео