Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що принесе Україні новий президент Польщі ?

Що принесе Україні новий президент Польщі ?
26695 ПЕРЕГЛЯДІВ

Весь світ – це гігантський механізм, де заміна бодай одного елементу тягне за собою зміни у всій системі. Зараз проходять вибори у Польщі, де колишній президент Броніслав Коморовський поступово здає свої позиції

Весь світ – це гігантський механізм, де заміна бодай одного елементу тягне за собою зміни у всій системі. Зараз проходять вибори у Польщі, де колишній президент Броніслав Коморовський поступово здає свої позиції. Керманичем держави планує стати більш радикальний представник уряду – Анжей Дуда.
«Якщо виграє другий кандидат – Польщі буде важко спілкуватися з представниками українського уряду», - зазначає директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.
Він зазначає, що попри свій радикалізм та консерватизм, польський політик продовжить співпрацю з Україною, проте всі процеси обговорення будуть йти дедалі важче. Зокрема політолога непокоїть ставлення польського уряду та окремих польських політиків до ряду нових законів в Україні.
«Наша держава визнала бійців ОУН-УПА національними героями. Пан Коморовський висунув ноту невдоволення таким ходом подій, адже за його твердженням героями не можуть визнаватися ті особи, що вчинили неправомірні дії стосовно національних меншин на території держави. Тим не менш, президент Польщі ставиться більш-менш лояльно до такого рішення, мовляв, це справи іншої держави. Пан Дуда більш радикальний. Він неодноразово зазначав, що воїни ОУН-УПА винні ледь не у геноциді поляків», - зазначив пан Бортник.
Тим не менш, політологи зазначають, що якихось радикальних змін Україні чекати не варто. Політика Польщі скоріш за все продовжить свою лінію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео