Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як проходять переговори щодо миротворчої місії в Україні?

Як проходять переговори щодо миротворчої місії в Україні?
106466 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про перебіг подій звітує заступник Міністра закордонних справ – Сергій Кислиця.

«Україні потрібен миротворчий контингент для забезпечення спокою громадян на лінії зіткнення», - саме така фраза звучала не раз ще з середини березня. Тим не менш, жоден миротворець ООН не з’явився на території України. Більше того, досі вирішується питання вводу контингенту. Про перебіг подій звітує заступник Міністра закордонних справ – Сергій Кислиця.
«У нас продовжується процес переговорів, навіть незважаючи на те, що Росія повсякчасно намагається «вставляти» палки в колеса дипломатії. Ми вже провели ряд зустрічей на рівні Президента, міністра закордонних справ. Крім цього, ми обговорюємо альтернативу присутності миротворчого контингенту», - заявляє пан Кислиця.
Він зазначає, що для прийняття рішення про введення миротворців до України потрібно рішення всіх членів. Більше того, навіть після завершення переговорів з позитивним результатом – військові наступного дня не з’являться на нашій території. Кислиця зазначає, що потрібно не менше півроку, щоб підготувати всі необхідні умови для введення миротворців.
Щодо позиції РФ, то заступник міністра розповідає, що участь Росії у Радбезі ООН – велика перепона для прийняття абсолютно всіх рішень для України: «Звісно, РФ гальмує усі домовленості між ООН та Україною. Тим не менш, ми хочемо домогтися того, щоб Росія відповіла перед усім світом, чому ж все-таки противиться введенню миротворчого контингенту? Нехай всі почують аргументи проти деескалації конфлікту на Донбасі», - завершив Кислиця.
Представники самої ж ООН зазначають, що введення до України миротворців буде позитивною практикою для всіх держав. Зокрема, вважають, що саме запровадження такої місії у нашій державі допоможе спеціалістам ефективніше проводити операції по роззброєнню терористів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео