Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні можливий лише один варіант введення миротворців

В Україні можливий лише один варіант введення миротворців
186250 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вводити миротворчий контингент Україна планувала ще з середини весни, проте міжнародна спільнота не могла визначитись, чи потрібно на Донбасі проводити миротворчу місію.

Вводити миротворчий контингент Україна планувала ще з середини весни, проте міжнародна спільнота не могла визначитись, чи потрібно на Донбасі проводити миротворчу місію. Зараз питання постало ще гостріше, але ООН зазначає, що навіть після прийняття відповідного рішення – миротворці в Україні з’являться не раніше ніж за півроку після підписання всіх необхідних документів.
Що ж повинно підштовхнути міжнародну спільноту до надання згоди на введення миротворчого контингенту?
На думку німецького експерта, голови Фонду ім. Генріха Бьолля Ральфа Фюкса, саме місія ОБСЄ повинна стати ключовою фігурою у вирішенні даного питання.
«В Радбезі ООН є Росія. Вона гальмує надання резолюції ООН, щодо введення миротворчого контингенту в Україні. Навіть, якщо на Донбасі станеться колапс, Російська Федерація все ще буде продовжувати затримувати вирішення питання введення миротворчого контингенту на сході України. На мою думку, ОБСЄ може стати платформою для якоїсь місії із забезпечення безпеки. Однак, для цього доведеться розширити мандат місії», - зазначає пан Фокс.
На його думку, зараз місія ОБСЄ – дуже слабка, адже займається фактично лише тим, що проводить спостереження за лінією розмежування конфлікту.
«Місію ОБСЄ слід посилити, адже не можна допустити, щоб ця організація, яка повинна мати вплив на хід подій – стала лише безсловесним спостерігачем», - наголошує Ральф Фокс.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео