Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто з європарламентарів прихильні до України?

Хто з європарламентарів прихильні до України?
159623 ПЕРЕГЛЯДІВ

Так звані «старі» держави Європи заявляють, що Євросоюз і так вже має достатньо учасників і про нові приєднання можна лише говорити.

Так звані «старі» держави Європи заявляють, що Євросоюз і так вже має достатньо учасників і про нові приєднання можна лише говорити. Тим не менш, Україну розглядають, як стратегічну територію у становленні європейського курсу політики.
Незважаючи на те, що ще 8 країн Європейського союзу просто проігнорували ратифікацію угоди, у риториці політиків ЄС можна побачити зрушення з мертвої точки у відносинах України з союзом.
Зокрема європарламентар від Румунії стверджує, що його рідна країна і сама пройшла такий важкий шлях.
«Румунія теж намагалася позбутися свого часу закорузлої системи. Це було не просто, наші сподівання також розсипалися раз за разом, тим не менш, зараз ми – частина ЄС. Для України нагода стати членом союзу зможе дати більше можливостей створити державу без комуністичної спадщини. ЄС так само, як і ця держава перебуває на роздоріжжі, тому не можна полишати можливості вибору ні тих, ні інших», - зазначає Віктор Негреску.
Колишній депутат закордонних справ Естонії, а нині євродепутат – Урмас Пает зазначає, що вступ України до ЄС є запорукою миру на континенті.
«Тут стоїть вибір: хто буде творити історію. ЄС з демократичними цінностями, чи Росія, яка має відновити свої імперські «апетити». Це дуже серйозні речі. Україна – це мир у Європі», - зазначив політик.
Проте, ситуація серед європаламентарів – не настільки позитивна. Радикальні партії, зокрема «Національний фронт» Марі Ле Пен не соромиться раз за разом проголошувати, що Україну в ЄС ніхто не бачить, як повноцінного члена.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео