Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україну чекає історичний поворот у відносинах з Японією

Україну чекає історичний поворот у відносинах з Японією
53309 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 червня до нашої країни з офіційним візитом вперше прибуде голова японського уряду Сіндзо Абе.

Японія. Східна країна, яка лише у ХІХ сторіччі «відкрилась» для світу. Якщо для половини світу Японія стала партнером ще 2 століття тому, то для України широка перспектива у відносинах із східною державою – настає тільки зараз.
Цікаво, що історична доля Японії чимось схожа на українську: країну роздирали міжусобні суперечки сильних удільних князів, країна не могла довгий час об’єднатися, а напади сусіда – Китаю взагалі гальмували всі державотворчі процеси.
5 червня до нашої країни з офіційним візитом вперше прибуде голова японського уряду Сіндзо Абе. Зустріч відбудеться на рівні Президента України. Його Адміністрація називає цей момент історичним поворотом у міжнародних відносинах. Зазначимо, що японський управлінець хоче провести зустріч саме перед самітом «великої сімки», щоб обговорити нагальні питання, які хвилюють Україну та Японію у перспективі розвитку міжнародних відносин.
Японський урядовець іде до України обговорити ситуацію на Донбасі та можливість надання підтримки у здійсненні деескалації конфлікту.
Більше того, є інформація, що Японія не хоче обмежуватися лише наданням тимчасової допомоги у розв’язанні конфлікту: Сіндзо Абе іде також обговорити можливість наукового, технічного, гуманітарного напрямку співпраці.
Варто також зазначити, що Японія на ряду з Євросоюзом не визнала анексію Криму і підтримує дії України, щодо його повернення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео