Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія хоче укласти нову газову умову з Україною

Росія хоче укласти нову газову умову з Україною
186220 ПЕРЕГЛЯДІВ

Газове питання для України залишається нерозв’язаним і до сьогодні

Газове питання для України залишається нерозв’язаним і до сьогодні. Експерти стверджують, що країна дійсно звільниться від ярма російської агресії тільки коли розірве газові відносини з державою.
Нагадуємо, що в уряді вже розглядалася перспектива того, щоб припинити отримувати газ від сусіда-окупанта та здійснювати реверсне постачання від країн Європи. Разом з цим урядовці стверджують, що знизили рівень постачання російського газу в цьому році.
Росія, попри усю свою риторику, все ж таки не хоче остаточно розривати газову угоду з нашою державою. Банально тому, що це буде невигідно у світлі останніх подій для держави.
Нова угода передбачає новий рівень взаємовідносин: РФ хоче, щоб за новим контрактом Україна закуповувала визначений обсяг блакитного палива до підземних сховищ. Який це саме буде обсяг – не вказано.
«Ми хотіли би, що б цей документ регламентував нову віху взаємовідносин України з Росією у плані газового питання. Тепер ми хочемо, щоб країна закачувала певний обсяг газу. Ми розуміємо, що зараз проблеми з грошима у всіх, проте, новим документом хочемо зобов’язати країни Європи надавати Україні фінансову допомогу», - зазначає міністр енергетики РФ Олександр Новак.
Остаточно все вирішиться після 20 червня, проте зараз НАК «Нафтогаз» подав позов проти російського «Газпрому»: у суді Україна буде оскаржувати транзитний договір.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео