Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перешкоджати українському миру: що нового кажуть про словацьких терористів

Перешкоджати українському миру: що нового кажуть про словацьких терористів
26731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно словацькі журналісти зробили сенсаційне відкриття: як виявилося, на Донбасі є інтернаціональна банда, куди входять добровольці з Словакії та Чехії

Нещодавно словацькі журналісти зробили сенсаційне відкриття: як виявилося, на Донбасі є інтернаціональна банда, куди входять добровольці з Словакії та Чехії. Словацький уряд висловив своє ставлення до терористів, що воюють на сході України.
Міністерство внутрішніх справ Словаччини виступає проти військових добровольців, які пішли воювати в Україну. Також уряд Словаччини заявляє, про небезпеку з боку деяких волонтерів: люди, що спрямовані в Україну в якості волонтерів не є схваленими організаціями і діють за власною ініціативою.
Стабілізувати загострення в районі в конфлікту можна, вважають Словаки, проте, робити це варто, виключно мирним шляхом.
Проте, начальник прес-служби МЗС Петро Суско своїми публічними виступами дав зрозуміти, що Словаччина дистанціюється від своїх же авантюристів, що продовжують воювати в зоні АТО.
«Незалежність України, її суверенітет і цілісність, а також стабілізація ситуації в окупованих ДНР І ЛНР є одним пріоритетом словацької зовнішньої політики на міжнародній арені. Вирішити питання слід виключно мирним шляхом і шляхом демократії. Інших варіантів у нас немає», - заявляє П. Суско.
Словацький уряд стурбовало те, що режим припинення вогню був порушений, зокрема із застосуванням важкого озброєння.
«Військова техніка має бути виведена з України, згідно з Мінськими угодами, а люди не повинні продовжувати гинути за рахунок продовження Антитерористичної операції і розпалювання військового конфлікту», - заявляють словацькі урядовці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео