Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли Росія припинить постачати газ для України

Коли Росія припинить постачати газ для України
186245 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ні для кого не секрет, що, незважаючи на військовий конфлікт з Росією, Україна не припиняє транзит газу з Росии в ЄС через свої пункти прийому

Ні для кого не секрет, що, незважаючи на військовий конфлікт з Росією, Україна не припиняє транзит газу з Росии в ЄС через свої пункти прийому. До речі, переносити пункти прийому газу вже хотіли, проте така практика широко не обговорювалася і Росія продовжує постачати газ по наших трубах.
Діючий контракт, укладений між Росією і Україною, буде дійсний до 2019 року включно і про дострокового припинення дії положень контракту мови не йде.
У разі припинення контракту, а також відмови від продовження однієї із сторін, пункти прийому газу будуть перенесені з території України на території Туреччини і Греції для продовження регулярних постачань в країни Південної Європи.
Нескладно підрахувати, що для вирішення цих питань у Росии є ще, як мінімум чотири роки, за які вони повинні будуть вирішити питання рентабельності будівництва турецької морської нитки газопроводу.
Нагадаємо, що за діючим договором Росія зобов’язується прокачувати через територію України не менше 110 млрд кубометрів природного газу.
Експерти стверджують, що навіть при спорудженні Турецького потоку Російському Газпрому не вдасться виключити Україну з схеми постачань Російського газу в Південну частину Європи.
В цей же самий час і українські, і європейські політики вважають, що наша держава повністю звільниться від російської залежності, якщо відмовиться від її газу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео