Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Саманта Пауер: російська зброя не перестає надходити на Донбас

Саманта Пауер: російська зброя не перестає надходити на Донбас
239437 ПЕРЕГЛЯДІВ

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер стверджує, що зброя із Росії, не дивлячись на підписання у Мінську згод про припинення вогню між Києвом та самопроголошеними республіками «ДНР» і «ЛНР», не перестає надходити бойовикам

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер стверджує, що зброя із Росії, не дивлячись на підписання у Мінську згод про припинення вогню між Києвом та самопроголошеними республіками «ДНР» і «ЛНР», не перестає надходити бойовикам. Саманта Пауер, яка наразі знаходиться у Києві, сказала, що терористам «ДНР» та «ЛНР» і досі надходять усі види озброєння, включаючи системи ПВО та БПЛА, для управління яких необхідні досвідчені оператори.
Зустрівшись із представниками ОБСЄ, Пауер заявила, що міжнародним експертам можна проїхати тільки у ті місця, куди сепаратисти їм дозволяють, попереджаючи останніх за добу. «Вони [міжнародні експерти] не мають можливості проїхати до кордону із Росією, тому що сепаратисти їм просто не дозволяють, - заявила дипломат. – Факти кажуть самі за себе, і це викликає занепокоєння, оскільки ми не знаємо усієї правди про те, що коїться на цих територіях. Сепаратисти не дозволяють проїхати у ці місця.
Присутність РФ в Україні є серйознішим порушенням міжнародного права. Це просто насмішка над Хартією Організації Об`єднаннях Націй, у якій оговорюється суверенітет і територіальна цільність усіх без винятку країн-членів ООН», - додала дипломат. Неодноразово США звинувачували Росію у поставках озброєнь на Донбас. Більш того, у Вашингтоні вважають, що на боці самопроголошених республік воюють кадрові військові РФ. У свою чергу, Москва вважає ці звинувачення безпідставними, стверджуючи, що усі росіяни, які воюють на Донбасі – добровольці. Саманта Пауер каже, що Росія не визнає своєї присутності у зоні АТО. Так сам, як не визнавала її у Криму, до того моменту, доки не захопила півострів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео