Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Грузія і НАТО – співробітництво триває

240132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пакет співробітництва між НАТО та Грузією, який був прийнятий на Уельському саміті минулого року на думку Йенса Стотенберга, Генерального секретаря північного військового альянсу успішно реалізується. Більше того, Генсекретар НАТО, розповів про розширення рамок співробітництва щодо забезпечення міжнародної безпеки та становлення миру в світі.

Така заява є доволі актуальною, зважаючи на те, що нещодавно повітряний простір Грузії було порушено російським військовим гелікоптером Мі-8, котрий з’явився над небом окупованого села Хелчуа. Рухався військово-повітряний транспорт в сторону села Зардіаанткарі Горійского району.

Грузинська влада розцінила такі дії, як провокацію, котра ставить під загрозу мир у даному регіоні.

У НАТО все частіше говорять про свої побоювання щодо того, що біля кордонів держав Європейського Союзу часто зявляються воєнні гелікоптери Російської Федерації.

Тому заява Йенса Стотенберга про розширення співробітництва та плани НАТО стосовно того, що союз буде довготривалим, а також проведення спільних тренувань за участі військових країн-членів і партнерів НАТО зміцнять процес утвердження миру в Грузії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео