Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Конгрес США прийняв законопроект про поставку зброї Україні

106914 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сенатом Конгресу США було прийнято законопроект, що стосується військового бюджету. Згідно цього законопроекту передбачено, що Україні буде виділено 300 млн. доларів на військову допомогу. Всього на військову необхідність Сполучених Штатів Америки у наступному фінансовому році виділено 612 млрд. доларів. За цим законопроектом у міністра оборони США є право витратити 300 млн. доларів на те, щоб надати уряду України «належне сприяння в системі розвідки та безпеки».

До Києва може потрапити стрілецька зброя, гранатомети, міномети, протитанкова зброя, системи обслуговування в бою екіпажем, а ще боєприпаси до них. Також Америка може надати Українській армії засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радари та ін.

Деякі кошти можна виділити на навчання як збройних сил, так і інших сил безпеки українського уряду. Зараз документ залишається ухвалити лише Бараку Обамі. Але він раніше повідомив, що планує не приймати цей закон, хоча це ніяким чином не потрібно пов’язувати з Україною. Просто військові витрати, на його думку, занадто великі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео