Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія та Україна: хто кому винен і за що?

107075 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада повинна рахувати дні й гроші в казні, адже не за горами двадцяте грудня. Саме ця дата назначена Росією для того, щоб сусідня держава виплатила борг в сумі трьох мільярдів євро за Єврооблігаціями, котрі були підписані Володимиром Путіним у кінці 2013 року, після того як Віктор Янукович, на той час ще легітимний Президент України відмовився підписувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, перебуваючи у Вільнюсі.

Після цього Янукович зустрівся з Путіним в Сочі, де його російський колега пообіцяв надати українській державі позику у сумі п’ятнадцять мільярдів доларів під п’ять відсотків річних. Однак в казну України прийшло лише три мільярди, а про решту суми мова після подій на Євромайдані й не велася.

Однак, нещодавно видання Newsweek на своїх сторінках опублікувало таки досить цікаву статтю, де було чітко та доступно пояснено, чому Україна не повинна сплачувати по рахунках. Більше того, виходить, що російська влада заборгувала своїй сусідці й повинна сплатити репарації.

Анексія Криму, введення військ на схід України, війна, котра завдала значного удару по економіці держави, торгівельна війна – усе це вагомі причини для того, аби Росія не лише забула про борг по Єврооблігаціях, а й почала виплачувати репарації.

Більше того, професорка Анна Гельпмен, котра викладає в Джорджтаунському університеті, переконана, що в ситуацію має втрутитися Велика Британія й позбавити сили ці облігації у відповідності до англійського законодавства, зважаючи на те, що Російська Федерація випускала єврооблігації на території Ірландії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео