Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Люксембург пропонує призупинити дію Шенгенської зони

214220 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відкриті кордони, до яких так прагнули ще декілька років тому, наразі створюють проблеми для країн, котрі входять до Шенгенської зони. Головним лиходієм у Євросоюзі називають Грецію та її прикордонну службу, котра не може належним чином контролювати свої кордони, що спричинило до мігрантської кризи. Міністрами країн Євросоюзу пролунало звинувачення в адресу Греції стосовно того, що організація роботи прикордонної системи має серйозні недоліки.

Аби виправити ситуацію, Люксембург, котрий головує в Євросоюзі, на розгляд виніс документ, який передбачає призупинити дію Шенгенської зони терміном в два роки. Також, у разі схвалення документу, члени Європейської Комісії отримують право надавати рекомендації державам закривати ті чи інші границі, котрі є внутрішніми у Шенгенській зоні.

Також головуючою країною в Європейському Союзі пропонується надати дозвіл таким державам, як Німеччина, Австрія, Швеція приступити до відновлення контролю на своїх державних кордонах, аби зміцнити їх й призупинити небажанні міграційні процеси.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео