Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Санкції Росії проти Туреччини продовжуються

241142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після того, як Туреччина збила російський авіабомбардувальник СУ-24, що порушив повітряний кордон, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про те, що з першого січня 2016 року на територію держави заборонений імпорт сільгосппродукції із Туреччини згідно переліку. Наразі відмінені чартерні рейси, котрі курсували, сполучаючи дві країни. Також турагенства перестали продавати путівки до Туреччини. А для громадян уже ворожої країни заборонять безвізовий в’їзд на територію Російської Федерації.

Більше того, економічні санкції продовжуються. На днях Віктором Євтуховим, котрий обіймає посаду заступника міністра промисловості та торгівлі РФ, було відмічено, що щороку в країну імпортується шість відсотків товарів легкої промисловості, що в грошовому еквіваленті сягає 1,1 мільярда євро. Сюди відноситься не тільки турецький одяг, а й меблі, продукти харчування, які, до речі, уже не відповідають російським стандартам якості. Як зазначається, протягом року через низьку якість з прилавків магазинів було вилучено вісімсот кілограм різноманітної продукції турецьких виробників.

Крім того, із Асоціації текстильників Росії до влади прийшов лист–прохання, в якому ведеться мова про те, щоб країна перестала купувати речі турецького легпрому, адже промисловість Росії потребує підтримки. А забезпечувати роботою громадян іншої країни є не надто правильним.

Тому в російському Мінпромторгу запропонували ввести обмеження на імпорт товарів легкої промисловості із Туреччини. У відомстві хочуть заборонити турецький імпорт на сімдесят – вісімдесят відсотків від загального обсягу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео