Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безвізовий режим між Україною та Євросоюзом: бути чи не бути?

Безвізовий режим між Україною та Євросоюзом: бути чи не бути?
188765 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча наша країна все ж таки виконала усі європейські вимоги, які були проголошені, аби візи  було відмінено, Рада Європейського Союзу не тільки відклала рішення про довгоочікувану відміну на невідомий строк, а й додала до переліку держав, котрим також доведеться почекати безвізового режиму, Грузію, Косово та Туреччину. Головна причина для цього – потік мігрантів та, як наслідок, занепокоєність європейської спільноти цим фактом. Але є ще дещо.

Спочатку президент України Петро Порошенко казав, що крайній строк відміни віз для нашої держави – цьогорічне літо. Потім - вересень поточного року. Однак через несподіване категоричне рішення ЄС вищезазначений вересень виглядає, як мінімум, дуже оптимістичним прогнозом.

Намагаючись попередити потік українських та грузинських мігрантів, радники ЄС допрацьовують механізм швидкої відміни безвізового режиму для тієї країни, у якій Євросоюз для себе вбачатиме міграційні ризики. Тому на даному етапі, говорячи про безвізовий режим для України, варто спиратися лише на практичну готовність механізму відміни, не кажучи про розробку та прийняття на законодавчому рівні бажаного для нашої держави законопроекту про безвізовий режим.

Неочікувано, що рішення про відведення терміну введення безвізового режиму обумовлене все ж таки великою кількістю не українських мігрантів, а турецьких. Крім того, експерти, говорячи про більш-менш спокійний стан у контексті українських мігрантів та країн ЄС, спираються на позитивний приклад сусідньої Молдови, кількість мігрантів котрої не набагато збільшилась після відміни для неї віз до ЄС. Що з усього цього послужить механізмом старту безвізового режиму між Україною та ЄСпоки що лишається політичною загадкою.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео