Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безвізовий режим для України: коли та чому?

Безвізовий режим для України: коли та чому?
54049 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання, котре поки що не знайшло задовільної відповіді, проте залишається незмінно актуальним у контексті співпраці України та Європейського союзу, умістилось у два простих слова: безвізовий режим. Парадоксальність цього поняття полягає у тому, що зі свого боку наша держава виконала усі умови, аби виїздити до країн ЄС, маючи тільки біометричний паспорт, але сам Євросоюз навіть після виконання українською стороною вищезазначених умов не поспішає відмінити візи для українців.

Справа в тому, що непростий алгоритм, котрий би міг у найкоротші строки припинити безвізовий режим з країнами-членами Євросоюзу у разі збільшення потоків мігрантів, досі не створено. Останні представляють найбільшу небезпеку для ЄС і впроваджувати безвізовий режим зараз – у час військових конфліктів, учасниками котрих не є лічені європейські країни – погана ідея.

Алгоритм дії припинення безвізового режиму буде обговорюватися сьогодні на засіданні країн, котрі є учасницями ЄС. Чи будуть у ході обговорення представлені суттєві робочі напрацювання щодо алгоритму, невідомо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео