Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Співпраця України та міжнародних організацій у галузі медицини - під великим питанням

Співпраця України та міжнародних організацій у галузі медицини - під великим питанням
243057 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще 19-го березня минулого року у нашій державі було прийнято спеціальний закон, котрий дозволяв Україні здійснювати державні закупівлі необхідних ліків протягом чотирьох років за допомогою міжнародних організацій. Прийняття вищезазначеного закону допомогло б не тільки усунути дефіцит медичних препаратів в українських лікарнях, а й подолати ті корупційні схеми, котрі багато років були невід'ємною частиною роботи Міністерства охорони здоров'я.

І, хоча закон почав працювати, вищезазначене відомство передало міжнародним організаціям тільки два мільярди гривень, тобто половину тих коштів, котрі призначалися для закупівлі ліків. Як наслідок, Україна отримала лише 52% медичних препаратів із загального обсягу.

Стосовно фінансової ситуації у МОЗ, яка наразі склалася з грошима на державні закупівлі, профільний комітет Верховної Ради планує провести повномасштабне службове розслідування. Що ж стосується тих організацій, співпраця з якими наразі залишається під великим питанням, то мова йде про ЮНІСЕФ, ПРООН і «Crown Agents».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео