Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США допоможуть Україні відновити власні незалежність та демократію

США допоможуть Україні відновити власні незалежність та демократію
243110 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вбивство відомого журналіста Павла Шеремета 20-го липня сколихнуло не тільки нашу державу, а й світову політичну спільноту. Президент України Петро Порошенко, скликавши з цього приводу екстрену нараду, наголосив на тому, що допомогу у розслідуванні загиблого країні надаватимуть найкращі спеціалісти з ЄС та США. Варто відзначити, що першою на заклик України про допомогу відгукнулася Америка.

За словами Джона Кірбі – офіційного представника Державного департаменту США – американська країна й досі оговтується від цинічного та холоднокровного вбивства представника українських демократичних ЗМІ. І подібне жодним чином не може відбуватися у будь-якій вільній і суверенній державі.

Вашингтон наразі не тільки схвалив дії Києва щодо ведення масштабного розслідування загибелі Павла Шеремета, а й підтвердив, що ФБР вже надає усю необхідну допомогу Україні у цьому трагічному контексті.

З точки зору містера Кірбі, розслідування спроби посягання на українську демократію є справою честі для спецслужб США, оскільки при житті Павло Шеремет був сміливим та жорстким журналістом, котрий не боявся критикувати владу і чесно говорити про надважливі соціальні проблеми.

Офіційний представник обіцяє, що Америка докладе усіх зусиль, аби допомогти Україні знайти винуватців загибелі українського патріота та притягти їх до найсуворішої відповідальності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео