Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці можуть отримати безвізовий режим з Європою вже цього року

Українці можуть отримати безвізовий режим з Європою вже цього року
162192 ПЕРЕГЛЯДІВ

За довгоочікуване вирішення актуального питання скасування візового режиму між Україною та державами ЄС Європарламент візьметься вже на початку цьогорічної осені. Аби вже у жовтні, за словами Єврокомісара з питань європейської політики сусідства Йоганнеса Гана, українські громадяни нарешті отримали жаданий безвіз.

Варто відзначити, що за найшвидше скасування віз для українців вже проголосували члени комітету Європейського парламенту, чий пріоритет – саме закордонні справи. Тепер слово виключно за Єврокомісією.

Хоча Європа майже дала «зелене світло» безвізовому режимові у нашій державі, українські експерти у контексті прогнозування подальших рішень щодо цього питання менш оптимістичні. З їх точки зору, відміна віз відбудеться не раніше початку наступного, 2017-го, року. Тоді й безвізовий режим теж запрацює.

Цікаво, що скасування обов'язкових віз для українців, тим не менш, не гарантуватиме громадянам нашої країни абсолютно безконтрольного проїзду до будь-якої з європейських країн. За словами знову ж таки українських аналітиків, може посилитися перевірка на державних кордонах, а прикордонники матимуть повне право відмовити людини у проїзді, якщо вона не зможе чітко пояснити мету свого візиту. До речі, в'їзд до тих країн, котрі наразі належать Шенгенській зоні, відбуватиметься тільки при наявності біометричного паспорту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео