Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бельгія готова головувати в ЄС замість Великобританії

Бельгія готова головувати в ЄС замість Великобританії
54151 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Brexit» вносить чергові незаплановані корективи у роботу Європейського союзу. Оскільки голова Ради ЄС обирається кожні шість місяців, через вихід Великобританії з Союзу її місце у якості наступного головуючого другого півріччя 2017-го року у ЄС має намір зайняти Бельгія.

Цю думку висловив бельгієць Дідьє Вандерассель – представник Міністерства закордонних справ – додавши, що країна готова взяти на себе цю відповідальність, якщо її про це попросить Європейський союз. Але політичні аналітики вважають, що допомога Бельгії на цьому етапі ЄС не знадобиться через юридичний прецедент, котрий зобов'язує Великобританію не починати вихід з Союзу до 2019-го року. Справа в тому, що на цей рік країна «Brexit» точно не планувала, через що формальна процедура залишення державою ЄС відбудеться не раніше зазначеного вище 2019-го. До того ж, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зазначила, що вихід її країни з Європейського союзу наразі обговорюється з Брюсселем і процедура «Brexit» не узгоджена й досі. Зараз у Раді ЄС головує Словаччина.

Цікаво, що серед тих країн, котрі входять до складу Великобританії, за вихід з ЄС проголосували Англія та Уельс (майже 52%). Залишитися ж у складі Європейського союзу виявили бажання громадяни Шотландії та Північної Ірландії (трохи більше 48%).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео