Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Італія може залишити Європейський союз

Італія може залишити Європейський союз
135300 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховний суд Італії схвалив проведення у країні референдуму щодо реорганізації італійського парламенту – найбільшого і, парадоксально, найменш ефективного в усій Європі. Якщо реорганізація все-таки відбудеться, то скорочення членів вищої палати залишить у ній 100 осіб з загальної кількості у 315 і позбавить їх можливості узгоджувати бюджет Італії чи розпускати її владу.

Намічено референдум на поточний жовтень або грудень. Спираючись на той факт, що наразі італійська економіка має біля 360-ти мільярдів євро так званих проблемних банківських позик, скорочення членів палати – не дуже гарна ідея, оскільки більш актуальною проблемою для сьогоднішньої Італії є саме вирішення проблем з економікою. Тому експерти вважають, що референдум не принесе країні жодних змін.

Італійський прем'єр-міністр Матео Ренці, у свою чергу, пообіцяв піти у відставку, якщо запланований плебісцит не отримає підтримки у держави. Варто відзначити, що прем'єр-міністр є давнім прихильником євроінтеграції, тому тисячі італійців, котрі не підтримують Європейський союз, сприйняли б такий епілог з великою наснагою. Якщо конституційна реформа, ініційована Матео Ренці, не буде прийнята, то головним питанням після його відставки стане саме вихід Італії з ЄС. А ця резонансна подія не зможе не вплинути на інших учасниць європейської спільноти і скільки країн ще вирішать залишити Союз – питання найближчого майбутнього.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео