Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Становлення Євроінтеграції в Україні

Становлення Євроінтеграції в Україні
27166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стати членом Європейского Союзу прагне більша половина населення України. Наскільки реальні мрії українців?

Київська громадська організація «Майбутнє України» щомісяця проводять акції, аби нагадати жителям країни, що Європа починається з кожного особисто. Однією з вагомих подій організації став запуск онлайн-редактора української мови. Кожен бажаючий може безкоштовно перевірити тексти на лексичні та граматичні помилки. За словами керівника організації, це допоможе будь-якій людині поліпшити знання з рідної мови та поступово викоренити таке поняття як «суржик».

Також на цьому тижні відбулась акція «Діти – за чистоту». Школярі молодших класів під керівництвом дорослих підходили до українців, які смітили на вулицях столиці, і чемно просили користуватися смітником. Порушники, приховуючи сором, обіцяли дітям, що це було востаннє. Дану акцію планують провести в найбільших містах України, а вже в наступному році охопити села міського типу.

Важливим кроком у становленні українця, як активного громадянина своєї держави, є відкриття освітнього проекту «Університет реформ», що має на меті підвищити рівень громадської свідомості та максимально залучити молодь до участі в економічному та політичному житті країни, а також допомогти реалізовувати власні проекти. Навчання в університеті безкоштовне, відбір студентів проходить на конкурсній основі. Крім того, багато державних організацій заохочують молодь спробувати себе в ролі стажера, аби краще зрозуміти механізми діяльності у тій, чи інший сфері.

Що стосується культури в Україні, незважаючи на засилля російських артистів та іноземних тенденцій, молодь підтримує українські музичні проекти та слухає вітчизняну музику і з задоволенням виступає волонтером на всіх українських фестивалях. Виставковий центр, Арт-завод «Платформа», «Мистецький Арсенал» – постійно займаються підтримкою національного продукту та творчих потенціалів громадян України.

Підсумовуючи, можемо зробити висновок, багато громадських ініціатив та молодіжних проектів голосно заявляють, що Україна готова змінюватись і (завдяки самоосвіті) прийти до ідеалізованої європейської поведінки чесного громадянина, а значить стати членом Європейського Союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео