Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС констатує гарну підготовку України до лібералізації візового режиму з Європою

ЄС констатує гарну підготовку України до лібералізації візового режиму з Європою
216336 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський союз в особі президента Європейської Ради Дональда Туска високо оцінив дії Української держави, скеровані на підготовку до довгоочікуваної лібералізації візового режиму з країнами-учасницями ЄС. Крім того, містер Туск під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком наголосив на тому, що політична європейська спільнота має принципову позицію щодо подовження санкцій проти Російської Федерації.

Цікаво, що, з точки зору президента Європейської Ради, завдяки останнім подіям в Автономній Республіці Крим, за які уся відповідальність лежить на плечах агресивної Росії, світ має позбутися будь-яких ілюзій щодо намірів РФ, котрі носять виключно терористичний і загарбницький характер.

За словами Дональда Туска, Україна як і раніше залишається у переліку ключових пріоритетів ЄС. Наступне ж обговорення протидії російській агресії проходитиме вже у вересні у рамках неформальних зустрічей учасниць Європейського союзу. Центром проведення вищезазначених заходів стане Братислава.

Варто відзначити, що українські аналітики, зважаючи на низку ефективних дій та реформ, котрі наша держава вже встигла запровадити цьогоріч, вважають анонсовану раніше середину жовтня 2016-го найімовірнішим строком реального введення безвізового режиму між Україною і ЄС.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео