Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина не стане членом Європейського союзу

Туреччина не стане членом Європейського союзу
216423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку вимушену заяву зробив Жан-Клод Юнкер – голова Європейської комісії, спираючись на відсутність одностайного рішення серед 28-ми країн-учасниць ЄС у контексті вищезазначеного актуального питання. Відповідно до офіційного тексту заяви пана Юнкера, наразі Турецька Республіка знаходиться не у тому стані, котрий відповідає усім умовам майбутнього представника дійсно сильної європейської політичної спільноти. Тому ЄС поки що відмовляє Туреччині у членстві та не береться прогнозувати можливу дату зміни власного рішення у цьому контексті.

Проте, переговори щодо вступу країни до Європейського союзу все-таки не припинятимуться. Найбільшої уваги організація приділятиме прогресуванню Турецької Республіки у вирішенні питань сфери поваги прав людини та, як наслідок, становленню Туреччини як правової держави, котра керується законодавством і громадськими інтересами, приймаючи ті чи інші політично важливі рішення.

Більш акцентовано щодо дати вступу країни до ЄС висловився Селім Енел, котрий очолює пост Постійного Представника Туреччини при Європейському союзі. На його думку, турецька столиця Анкара розраховує стати членом ЄС у найближчі сім років - до 2023-го.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео