Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Європейському союзі з’явиться об’єднана армія

У Європейському союзі з’явиться об’єднана армія
81249 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віктор Орбан і Богуслав Соботка - прем'єр-міністр Угорщини та Глава Уряду Чехії – звернулися до Європейського союзу із закликом почати створювати власну об'єднану армію, аби захистити кордони та територіальну цілісність ЄС. За словами пана Орбана, європейська безпека має бути пріоритетом для кожної країни, котра є учасницею Євросоюзу, а, спираючись на той факт, що створення армії – процес трудомісткий та довгий, розпочинати його треба негайно.

Беручи до уваги кількість соціально-політичних катаклізмів, котрі відбулися у світі лише цього року, пропозиція щодо створення сильної об'єднаної європейської армії є більш ніж просто логічною і доцільною. Додає масла у вогонь також несподівана заява прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей щодо самостійного запуску процедури виходу її країни з ЄС.

Хоча раніше найрозповсюдженішою датою початку «Brexit» був кінець 2019-го року, тепер усе суттєво змінилося. Після консультацій із урядовими британськими юристами, які підтвердили достатній рівень повноважень прем'єр-міністра для виводу Великобританії з Європейського союзу, Тереза Мей має намір розпочати цей процес самотужки. І – без згоди Палати громад чи додаткового тиску своїх опонентів, серед яких превалюють виключно прихильники залишення держави у складі Євросоюзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео