Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Великобританія закликає Росію припинити власний світовий тоталітаризм

Великобританія закликає Росію припинити власний світовий тоталітаризм
108303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Насильне ув'язнення у психіатричній лікарні Ільмі Умерова - заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу – і незаконна анексія Автономної Республіки Крим агресивною Російською Федерацією є причиною глибокої стурбованості світової політичної спільноти. Із закликом звільнити пана Умерова та повернути Крим на його історичну суверенну територію – Україну – до Росії звернулися Великобританія та Північна Ірландія, котрі вважають, що країна має дотримуватися усіх міжнародних стандартів у контексті охорони прав людини.

У заяви посольств двох держав Об'єднаного Королівства сказано, що Російська Федерація повинна звільнити заступника голови Меджлісу з психіатричної лікарні, надати йому усю необхідну медичну допомогу та дозволити міжнародним моніторинговим місіям з прав захисту людини перебувати на територіях тимчасово окупованого Криму через відсутність в Автономній Республіці належного поводження з кримськотатарським населенням.

Великобританія і Північна Ірландія додали, що ніколи не визнавали та не визнають російського Криму, зауваживши, що територія АР належить виключно Українській державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео