Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Влада Польщі жалкує, що визнала Волинську трагедію геноцидом проти польського народу

Влада Польщі жалкує, що визнала Волинську трагедію геноцидом проти польського народу
54228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше Сейм та Сенат Польської держави затвердили постанову, відповідно якій одна з найтрагічніших сторінок в історії україно-польських відносин – кровопролитна Волинська трагедія – вважається геноцидом, вчиненим українцями проти поляків. Влада України, у свою чергу, мала намір відповісти Польщі відповідним документом, оскільки у той страшний час на Волині наша країна від руки поляків також втратила тисячі українців. Проте, у цьогорічному вересні Верховна Рада ухвалила трохи інший законодавчий документ.

Згідно його пунктам, парламент України вважає, що постанова, прийнята владою Польщі, є черговою політизацією трагічних сторінок спільної україно-польської історії і, таким чином, ставить під загрозу як політичні, так і дипломатичні напрацювання обох держав, направлених на досягнення взаємних примирення і компромісу.

З точки зору представників українського Парламенту, встановлювати винних у Волинській трагедії має історія, а не політична воля будь-якої з держав. Як зазначила Оксана Сироїд – заступник Голови Верховної Ради – крокування шляхом ведення діалогу примирення є єдиним інструментом вшанування пам'яті загиблих на Волині та подальшого зміцнення україно-польських відносин. За словами пані Сироїд, до української сторони конфлікту вже неодноразово зверталися представники влади Польщі, оскільки наразі вони глибоко жалкують про прийняття рішення щодо визнання Волинської трагедії ініційованим українцями геноцидом та намагаються віднайти найкращий для обох держав спосіб вирішити це непросте питання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео