Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна стане частиною унікальної форми міжнародного наукового співробітництва

Україна стане частиною унікальної форми міжнародного наукового співробітництва
243694 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже у цьогорічному жовтні Українська держава приєднається до «CERN» - Європейської організації ядерних досліджень. І ця подія, за словами Лілії Гриневич – міністра освіти і науки України – дозволить нашій державі та її вражаючому науковому потенціалу брати участь в усіх формах міжнародного наукового співробітництва, котрі є доступними для повноправних учасників «CERN».

Як зазначила пані Гриневич, Україна долучиться до створення і розробки нових наукових матеріалів, впровадження обчислювальних та інформаційних технологій та зможе направляти молодих українських вчених стажуватися у Європейській організації ядерних досліджень. Відкриття ж подібних перспектив нарешті дозволить оцінити знання і навички талановитих молодих українських вчених на світовому рівні та зменшить їх відтік за кордон. До того ж, після повернення здібних українців на Батьківщину отримані ними унікальні знання під час перебування у «CERN» стануть незамінними для технологічних та наукових розробок вже в Україні.

Варто відзначити, що на даний момент в організації працюють 103 українських вчених. Разом з Українською державою кількість асоційованих членів «CERN» становить 21.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео