Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Угорщина виступила за зняття санкцій з Російської Федерації

Угорщина виступила за зняття санкцій з Російської Федерації
216674 ПЕРЕГЛЯДІВ

Саболч Такач – державний секретар Угорщини у справах Європейського союзу – вважає, що співробітництво з Російською Федерацією є економічно вигідним як Україні, так і державам ЄС. Крім того, від санкційної політики, розпочатої на адресу Росії після її вторгнення в українські Крим та Донбас, найбільше страждають усі вищезазначені країни, через що важливо налагодити співпрацю з державою-агресором.

З точки зору пана Такача, відновлення економічних відносин із Російською Федерацією має відбуватися на фоні пошуків шляхів переконання світовою політичною спільнотою Росії припинити неоголошену, але вже дворічну повномасштабну війну на території Української держави. За словами угорського чиновника, Україна не може скасувати географію, у рамках якої РФ залишається її повноправною сусідкою, тому замість взаємних образ потрібно вибудовувати спільний конструктивний діалог.

Саболч Такач додав, що низький україно-російський товарообіг є великою проблемою для економік обох держав. Крім того, жовтневе обговорення санкційного майбутнього для Російської Федерації, як зазначив державний секретар, має бути обережним та зваженим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео